0251459563
Resursele materiale ale unităţii şcolare
La Şcoala Gimnaziala Pielești activităţile instructiv-educative se desfăşoară într-o clădire destinată învăţământului primar si gimnazial şi are 9 săli de clasă din care: o sală specializată de fizică-chimie, o sală specializată de biologie şi un laborator de informatică ce este dotat cu o reţea de 14 calculatoare conectate la internet.
La structura Scoala Primară Cămpeni activităţile instructiv-educative se desfăşoară într-o clădire cu 3 săli de clasă, una pentru învăţământul preşcolar, iar celelalte două pentru învățământ primar. Structura Pârșani dispune de o clădire cu 2 săli de clasă, una pentru învăţământul preşcolar iar cealaltă pentru activitati metodice.
Toate unităţile şcolare funcţionează într-un singur schimb.
Nu dispunem de un cabinet medical dar beneficiem în caz de urgenţă de ajutorul medicului de familie din comună.
Şcoala Gimnaziala Pielești si structurile aferente sunt alimentate cu apă de la reţeaua din comună ,grupurile sanitare se afla in interiorul cladirii, aceasta fiind dotate conform standardelor in vigoare.
Spaţiile de învăţământ de la Şcoala Gimnaziala Pielești, Grădinița Nr.1 Pielești și Grădinița Nr.2 Pielești – Pîrșani sunt încălzite cu centrale pe gaze naturale, asigurându-se condiţii optime pentru procesul instructiv-educativ. La Școala Primară Cîmpeni este folosită centrală pe lemne pentru încățzire.
În ceea ce priveşte dotarea cu resurse educaţionale dispunem de materiale didactice moderne achiziţionate atât din fonduri M.E.N. dar şi din fonduri de la Consiliul LocalPielești. Şcoala noastră este dotată cu o bibliotecă amenajată corespunzător. Ea funcţionează într-un spaţiu propriu, cu mobilier adecvat. Numarul de volume este de 11 000.
Unitatea noastră şcolară dispune de sală de sport.
Cultura organizaţională:
Este caracterizată printr-un ethos profesional înalt, un management strategic în continuă perfecţionare, de practicarea leadership-ului, prin valorizarea învăţării instituţionale din experienţă. Valorile dominante sunt: egalitate de şanse, cooperare, munca în echipă, respect reciproc, ataşamentul faţă de elevi, respectul pentru profesie, libertate de exprimare, receptivitate la nou, creativitate, entuziasm, dorinţă de afirmare.
Deşi nu putem vorbi despre o cultură organizaţională şi profesională monolitică, există în şcoala noastră tradiţii, atitudini, stiluri de interrelaţionare, perspective comune de abordare a actului educaţional şi a rolului şcolii. Simbolurile tradiţionale ţin de învăţământul de masă, de educaţia pentru toţi şi creează o cultură profesională axată pe profesor/învăţător.
Reforma învăţământului a introdus în şcoli sloganul „educaţia pentru fiecare” cu componentele: învăţământ diferenţiat, parcursuri individuale de învăţare, integrare, abordare transdiciplinară, relativ dificil de acceptat de profesionişti cantonaţi în predarea unei singure discipline.
Managementul democratic aplicat a creat posibilitatea de participare directă a colectivelor de părinţi la luarea actului decizional şi stabilirea obiectivelor de viitor din cadrul programelor de dezvoltare.
În ceea ce priveşte climatul organizaţiei şcolare am putea spune că este un climat deschis, caracterizat prin dinamism şi grad înalt de angajare a membrilor instituţiei şcolare ; este un climat stimulativ care oferă satisfacţii, relaţiile dintre cadrele didactice fiind deschise, colegiale, de respect şi de sprijin reciproc. Toate acestea se reflectă pozitiv în activitatea instructiv-educativă şi în conduita cadrelor didactice.
Activităţile extraşcolare fac obiectul unor serii de programe realizate în comun de către colectivele de elevi şi profesori. Ele prevăd activităţi culturale, sportive, excursii şi drumeţii şi alte activităţi cu scop creative si recreativ. Păstrarea tradiţiilor şcolii reprezintă o preocupare permanentă a colectivului managerial şi a colectivului de cadre didactice.
Consiliul de administraţie a elaborat Regulamentul de ordine interioară care cuprinde norme privind atât activitatea elevilor, cât şi a cadrelor didactice, a părinţilor şi a întregului personal al scolii.
Considerăm foarte important ca elevii noştri să dobândească competenţe profesionale, competenţe generale dar în acelaşi timp să-şi formeze valori şi atitudini care să le permită să se adapteze unei societăţi aflate în plină evoluţie, să muncească şi să trăiască într-un mediu multicultural.