0251459563

Despre noi

Școala Gimnazială Pielești se află în comuna Pielești. Teritoriul comunei Pielești se inscrie in zona cu profil predominant agricol, determinand si caracteristicile economice existente ale comunei. Comuna Pielești din județul Dolj este aşezată în partea de răsărit a judeţului, pe valea râului Teslui, pe drumul european Craiova-Bucureşti. Se compune din trei sate: Pieleşti, Lânga, Câmpeni. Satul Pieleşti este cel mai mare dintre acestea, care dă şi numele comunei. Comuna Pieleşti este situată în zona de contact a piemontului Olteţului cu Câmpia Romanaţi, pe râul Teslui

Prima şcoală din Pieleşti a apărut în aprilie 1839, ca urmare a deciziei din 1838 de înfiinţare a şcolilor săteşti. Aceasta funcţiona pentru copiii din satele Pieleşti şi Pârşani. Primul dascăl a fost Constantin Răducan, şcoala fiind „de zid, bună şi încăpătoare”, având 36 de elevi, iar sătenii erau mulţumiţi.
În anul 1892 şcoala mixtă din sat era condusă de un învăţător, iar cursurile erau frecventate de 68 de copii.
 În 
1892 comuna avea două şcoli mixte: una în cătunul Pieleşti, funcţionând din 1839 şi alta în cătunul Lăcriţa Mare funcţionând din 1888, ambele având doi învăţători şi o învăţătoare şi fiind frecventate de 105 copii. Instituţia de învăţământ din satul Pieleşti apare atestată şi în anii 1912 şi 1941, printre alte instituţii publice.
În anul 1950, alături de Sfatul Popular şi alte locuinţe, şcoala a fost racordată la reţeaua de iluminat public.
În aprilie 1972 au început, în satul Pieleşti, lucrările de construcţie a unei şcoli cu zece săli de clasă, obiectiv executat în exclusivitate prin contribuţia financiară şi prin munca cetăţenilor.
În anul 1975 regăsim menţionată şcoala generală de opt ani în cadrul unei note de prezentare a comunei, întocmite de primarul de atunci, Gheorghe Năstase şi secretarul Mircea Constantinescu.
În fostul sat Pârşani funcţiona o şcoală după anul 1900, dar fără să aibă un local propriu.

În anul 1910 s-a construit un local de şcoală cu o singură clasă şi cancelarie; în anul 1922-1923 s-a mai adăugat o sală de clasă. În localul acesta, cu două săli de clasă, s-au desfăşurat cursurile şcolare până în 1969. Cursurile se desfăşurau în două ture, iar cele şapte clase primare ale Din anul şcolar 1961-1962 se înfiinţează ciclul II numai cu clasele a V-a şi a VI-a, iar în anul următor 1962-1963, Şcoala Pârşani, a funcţionat cu ciclul II complet de şapte clase.

În anul 1969 din cele două săli de clasă s-au făcut patru şi s-a mai construit un local, alăturat, format din trei săli de clasă şi un cabinet.

În primăvara anului 2001 au fost date în folosinţă alte două săli de clasă unde funcţionează cele două grupe de grădiniţă.

Câmpeni este al doilea sat, ca mărime, din comuna Pieleşti. Satul este situat în nordul judeţului Dolj, la 21 Km de municipiul Craiova. Şcoala din satul Câmpeni, a fost construită la începutul secolului al XX-lea, pe vârful dealului, fiind ferită astfel de inundaţiile frecvente produse de râul Teslui.